bernier thibault residence

案例来源:
http://architizer.com
案例标签:
所在国家:
美国 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

Two boxes made of glass and wood, simple volumes of similar dimensions, were added to the original house. One box was placed on the roof and the other one in the garden under the big maple. A vertical slice of the original garden side wall was taken out and replaced by a wood structure wall that allows for openings on the garden and that acts as a formal link between the two boxes. The original house is veneered with brick and all new interventions are made of wood. 

 

The box in the garden, a playroom for the children, is connected to the interior living spaces and opens up on the courtyard with wide glass doors as a pavilion in a garden. It is also covered with a green roof that blends it in the surroundings when seen from above. The box on the roof shelters the room for the parents, like a tree house for the grown-ups. It is a space lined with wood and from where we can see the city and the sunrise. That box on the roof acts also as a light well for the house below. The west corner is completely glazed and an opening was made in the floor below to allow the natural light to flow in and filter all the way to the ground floor through the semi-transparent wood trellis bridge of the second floor. 

 

 

上一篇精彩案例:offices of pons huot christian gottgiesser

下一篇精彩案例:handmade houses

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业