ecologia montreal by gervais fortin

案例来源:
http://contemporist.com
案例标签:
所在国家:
加拿大 
用途:
  • 住宅
  • 营地
  • 旅游
结构:

案例详情:

The owner, with the collaboration of the Ecologia Foundation and her designer Gervais Fortin, had the objective to reduce to a minimum her ecological footprint by using healthy, local and little polluting materials. The team demonstrated that it’s possible to build an ecological house without sacrificing the contemporary design. All the materials were hand-picked from the most ecoresponsible supplier’s of Quebec. A combination of exposed beams, big windows and an inner courtyard, signs the beauty of a cozy and modern living space.

 

Beyond the choice of visible materials, the Ecologia Foundation created with shapes, proportions and subtil energies a healthy place for the inhabitants to live. Ecologia Montréal is the first house in Quebec to integrate the BioGeometry ™ science, to control electromagnetic fields, to consider the energy of the earth and to infuse domestic water, in a vortex which enhences biophotons. The combination of all these factors, harmonize the emotionnal, vital and spiritual levels of the home and of its occupants.

 

The structure of the house is built in insulating concrete forms, a part of the material is constituted of 100 % recycled materials. As for the concrete used for the structure and as a thermal mass, concrete contains 39 % of recycled materials. Ideal in an urban setting, a green roof completes it all. Among the available options, the fiberglass roof was retained for its waterproofness and its life cycle of more than 100 years. To minimize the heat losses, the double glazing has a reflective film and krypton gas, offering an R value able to reach as high as R10.

 

The stone of the facade, from a local quarry, impresses by its imposing dimensions. A local artisan created hemp and lime walls giving them a rich and velvety aspect and do not contain either gypsum or paint. The panels of the kitchen are made from recycled materials and release very little urea formaldehyde. The household electrical appliances are among the most long-lasting and economic in water and electricity consumption. All the faucets have adaptors to reduce the flow of water. Made with vegetable base resin, the bath and vanity of the master bathroom respect eco-friendly values. The indoor furniture was made locally with resistant materials to daily uses. The magnificent recycled floors in white ash give the impression of vast and brighter rooms. The radiant floors, combined to a geothermal system, maximize the comfort. Even both wells that were drilled for the geothermal were executed in respect of the environment.

 

上一篇精彩案例:cotta cafe by mim design

下一篇精彩案例:ice cream castle by scenario interior architects

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业