antonio citterio patricia viel and partners technogym village

案例来源:
http://designboom.com
案例标签:
所在国家:
英国 
用途:
  • 展示
结构:

案例详情:

official supplier to the london 2012 olympic games, exercise manufacturer technogym has just inaugurated the new 'technogym

village' in cesena designed by italian firm antonio citterio patricia viel and partners. the massive 60,000 square-meter complex 

contains a state-of-the-art research and innovation laboratory, production facilities and a large wellness center dedicated to physical

exercise and education. the substantial scope of the project posed a challenge on the expansive green site composed of soft rolling hills. 

the form, therefore, consists of long narrow and offset rectangular volumes with inclined undulating metal roofs that respond directly

to its context. the waving form creates a clerestory that brings natural light into the spacious fabrication areas. made of prefabricated

reinforced concrete panels and steel, the industrial program cuts down on material and construction cost while maintaining a high level of 

thermal insulation. natural ventilation is a key component to the glass-intensive project, helping to passively cool exercise and manufacturing

spaces.

 

a composite steel structure with curved wooden glulam beams supporting a bowed steel canopy houses the 200 meter-long four-storey 

office building wrapped with a curtain wall oriented to the south to benefit from plenty of sunlight. the deep overhang of the arching 

roof decreases heat gain from direct sunlight. greeting visitors near the entrance to the campus, the elliptical wellness center sits 

perpendicularly from the parallel orientation of the primary complex, containing a spa, auditorium and gym over two floors

surrounded by ample green space, running tracks, basketball court and pond.

 

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»