formwerkz architects armadillo house

案例来源:
http://designboom.com
所在国家:
新加坡 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

singapore-based formwerkz architects have recently completed the 'armadillo house' to respond to two major environmental 

factors on its particular corner site: the noise pollution from the adjacent highway and the hard western sun beating down along the

broad side of the dwelling. the solution is, as the name implies, four stepped bent plates that quite literally block out the external 

elements and protects the intimate interior while allowing full height glazing to open the space and still maintain privacy within its 

vertical typology. below the outer shell, a sunken garden provides a vegetative habitat for the primary living space in the naturally

shaded basement. the overhang of the upper floors and overlapping of the shielding components admit indirect light to illuminate 

the common functions while controlling solar gain. mechanical fans in the attic create a stack effect, pulling cool air from the 

bottom of the residence to the private bedrooms above.    

 

 

上一篇精彩案例:南印度生态家模型

下一篇精彩案例:howeler yoon architecture 10 degrees house

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»