ido kenji architectural studio house in tamatsu

案例来源:
http://designboom.com
案例标签:
所在国家:
日本 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

japanese firm ido, kenji architectural studio have completed 'house in tamatsu', a three storey dwelling for a family of four 

in an urban district of osaka, japan. once a two level wooden houses bordered by an array of small homes and businesses, 

this tight, narrow 43.21 square meter plot now sports a taller structure to capture the natural illumination inside the home. 

the plan minimizes load bearing walls and pillars to allow daylight to reach the living spaces on the lowest levels from 

an overhead skylight. a delicate stair of open tread steps are formed with box-shaped units secured to the wall.

 

the parents bedroom and bathroom were placed on the ground floor while the children's bedrooms were placed on the first storey at

a 14 degree angle to the grid. the areas between the exterior walls and rotated rooms became voids within the floor plates to allow 

natural light to filter through the interior's white surfaces. another stair leading to the rooftop terrace is enclosed with inclined partitions

to deviate from the rectilinear form.

上一篇精彩案例:iaac endesa solar pavilion

下一篇精彩案例:纽约迷你单元竞赛获奖设计

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»