jackson clements burrows architects keast park community pavilion

案例来源:
http://designboom.com
案例标签:
所在国家:
澳大利亚 
用途:
  • 展示
结构:

案例详情:

arising out of the ashes of the dilapidated bowls club, australian practice jackson clements burrows architects' 'keast park community
pavilion' is a new multi-purpose gateway to the city of frankston in victoria. the new program layers several athletic activities with
social functions, meshing the carrum bowls club and sea scouts with an event space and cafe. wood planks mark cubes that wrap the 
steel structure of the ground level. these timber volumes house a lounge, small store and restrooms, as well as mark entryways to the
bowls pitch as well as provide protection from the ocean wind. 

the second storey extends the concrete floor plane with wooden terraces that offer seaward views to the west, as the deep overhang provides
shading in the summer. the irregular folds and angles of the roof element mirrors the natural undulations of the adjacent dunes. 
a similarly jagged timber path connects visitors to the sea while bends upwards to create a protective wall, further reinforcing the idea 
of permeability through the building. water tanks are installed under the construct to store collected rainwater to be used in irrigation
and in restrooms. wood, which is an abundant material used for structural purposes as well as cladding and decking, was locally sourced 
from sustainable plantation timber farms to reduce the impact on the natural environment.

上一篇精彩案例:纽约迷你单元竞赛获奖设计

下一篇精彩案例:kazuhiko kishimoto sky catcher house

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业