mvrdv book mountain library quarter spijkenisse

案例来源:
http://designboom.com
案例标签:
所在国家:
荷兰 
用途:
  • 展示
结构:

案例详情:

rotterdam-based MVRDV has just completed the 'book mountain + library quarter' centrally located in the market square 
of spijkenisse, the netherlands. a mountain of bookshelves is contained by a glass-enclosed structure and pyramidal roof 
with an impressive total surface area of 9,300 square meters. corridors and platforms bordering the form are accessed by a network 
of stairs to allow visitors to browse the tiers of shelves. a continuous route of 480 meters culminates at the peak's reading room 
and cafe with panoramic views through the transparent roof. any possible damage caused to the books by direct sunlight is 
offset by the expected 4 year lifespan of borrowed materials.

additional functions including an environmental education center, meeting rooms, auditorium, offices and retail take place on site. 
taking the form of a traditional dutch farm to reference the agricultural roots of the village. the encompassing district integrates
42 social housing units, parking and public spaces to form a neighborhood. the masonry exterior of adjacent structures is introduced 
into the interior with brick pavers for the circulation spaces.
 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业