exit architects el nodo housing

案例来源:
http://exit-architects.com
案例标签:
所在国家:
西班牙 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

 atop a hill positioned at the edge of a meadow, the 'el nodo housing' by spanish practice EXIT architects has a promontory view of the city of avilés, spain. resulting from local regulations, the residential block is comprised of two neighboring structures which are internally connected with a shared basement. lifted above the street, the ground storey is turned into a sheltered, outdoor public plaza containing benches oriented to observe the adjacent estuary and gather to socialize. the exterior's industrial character is derived from the encompassing urban context, unifying the neighboring structures with a metal and glass skin. the facade is wrapped with steel sheets which have been torn or bent to form windows and balconies. 

internal configurations within the apartments have been compacted within intermediary levels to enable the minimally programmed entry level and spacious double-storey penthouse units. the upper portion of the elevation has also been lightened by enclosing larger areas with windows and reducing density by eliminating portions of the building mass. walls surrounding the stairways are perforated generating a soft glow as the vertical circulation paths remain illuminated at night.

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业