泰国学校

案例来源:
http://www.24h.eu
所在国家:
泰国 
用途:
  • 学校
结构:

案例详情:

 the 'panyaden school' located in the lush forests of chiang mai in northern thailand, educates its multicultural students through a fusion
of buddhist principles and ecological sensitivity with a bilingual curriculum that not only teaches the classic subjects, but also touches on
social and humanistic topics to help teach children how to live well-rounded happy lives. designed by dutch practice 24H architecture,
the campus seems to be built under a group of enormous fallen leaves, made of natural locally sourced materials and labor that create an
all around sustainable and comfortable low-impact facility. plentifully available bamboo rods of varying sizes are used for columns and 
make up the entire roof structure with a playful interweaving of structurally sound geometries anchored into large rock foundations in
the ground. walls of compressed earth dotted with bottles delineate classrooms filled with natural light, with the large canopies hovering
over all the rooms for a shaded, ventilated and comfortable learning environment. the organic shapes and material palette bring the children
and teachers closer to nature in a tranquil atmosphere surrounded by rice fields. the premises is equipped to collect and recycle waste water, 
grow it's own crop, and produce bio-gas.

 

he school in chiang mai received a grand award in the overall category, and a gold award for sustainable at the2012 design for asia awards  
during the business of design week in hong kong.

other DFA grand award winners include interdisciplinary creative works on asa's cultural creativity exhibition by FREEiMAGE DESIGN; 
raas jodhpur by lotus praxis initiative (additional coverage here); GXR camera by ricoh company ltd.; pacific place by heatherwick studio; 
daikanyama T-site by klein dytham architecture; palace hotel tokyo chapel by nomura co. ltd;

with DFA special award (technology, culture and sustainability) given to gardens by the bay by grant associates(additional coverage here); 
DFA special award for culture given to asia society hong kong centre - revitalization of the former explosives magazine by todd williams billie tsien architects; 
and DFA special award for sustainability given to soil cave house-transformation design for the farmers of west china by the 
environmental design association of china artists association.

 

 

上一篇精彩案例:idhea loft conversion in terronska

下一篇精彩案例:j mayer h architects rest stops in georgia

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业