大竹墙

案例来源:
http://kkaa.co.jp
案例标签:
所在国家:
中国 
用途:
  • 办公
结构:

案例详情:

 Our first aim was to learn from the formality of the Great Wall. We were constantly attracted to the fact that the Great Wall has never been an isolated object. The formal quality of it running almost endlessly along the undulating ridgeline without being isolated from the surrounding environment was the nature we were attracted. That appealed to us as a criticism toward the conventional form of ‘architecture’ that tends to seek to be an isolated object among the environment. Thus our intention was to apply this nature of the Great Wall to the act of dwelling. This is what the house is titled ‘WALL’ for, instead of ‘HOUSE’

As for the material, we used bamboo as much as possible, since it’s considered as having a significant meaning among Chinese and Japanese cultures. Depending on density of bamboo and its each diameter, it offers a variety of partitioning of space. Making the most of that characteristics, we decided to place a bamboo WALL, a layer of bamboo along the site’s inclination just like the Great Wall. The Great Wall in the past partitioned off two cultures, but this BAMBOO WALL would not only partition but also unite life and culture in various manners as the Great Wall in particles.

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业