domkyrkoforum bycarmen izquierdo

案例来源:
http://izquierdo.se
案例标签:
所在国家:
瑞典 
用途:
  • 商业
结构:

案例详情:

 Located opposite the cathedral, the two-storey Domkyrkoforum building is clad entirely in the bronze-coloured brass alloy, which will continually darken with age.

Entrances lead into a double-height atrium from both a public plaza at the front of the building and from Kyrkogatan Street, the road that runs alongside.

This reception lobby accommodates temporary exhibition spaces and a cafe, while the auditorium is located just beyond and a series of offices and meeting rooms occupy the floor above.

Walls inside the building are of exposed concrete and reveal the grain of the wood used to form them.

The site of the new cathedral forum is central Lund, in direct connection to the cathedral itself. On the site is situated the existing "Arken" house, which is a building of historical value.

The new building aims to integrate itself in the urban fabric in a natural way, by adapting to the scale and lines of the surrounding cityscape.

At the same time our vision has been to create a contemporary building that adds a new layer to the many historic layers that characterize the urban environment of central Lund.

The shape of the building creates new adjacent public spaces: The entrance plaza towards Kyrkogatan street, the entrance passage facing the cathedral, and a triangular square towards Kungsgatan street.

In addition to the welcoming exterior spaces an internal atrium is created, as well as an interior courtyard, shaped by the existing and the new building.

The central public space in the building is the entrance hall that is reached from both entrances. The entrance hall is formed as a meeting space; a general and generous which can hold various activities like reception, exhibitions and a cafe.

A two-storey atrium allows daylight to enter from above, while visually integrating the public spaces with the congregational facilities on the second storey. The auditorium is conceived as a unique space, with its skylight pointing up towards the cathedral towers.

The exterior is a simple yet characteristic volumes, its lines playing with the surrounding buildings.

Towards Kyrkogatan street the roof lines of the Arken house are continued over the entrance plaza.

Towards the cathedral the entrance is signaled by the characteristic skylight.

The facade of the building is made of a brass alloy, a natural material that ages with a rich and living texture, allowing the building to age into its surroundings; at the inauguration it shimmers like gold, but in a couple of years it will have oxidized into a deep and matte bronze color.

The interior of the building is cast in concrete with form of wooden boards.

The massive and heavy character of the material is balanced by the play of light in the interior spaces.

 

上一篇精彩案例:俄勒冈州联排别墅

下一篇精彩案例:集装箱住宅

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业