christian de portzamparc chateau cheval blanc winery

案例来源:
http://www.chdeportzamparc.com
案例标签:
所在国家:
法国 
用途:
  • 工程
结构:

案例详情:

 owners of the cheval blanc winery, baron frere and bernard arnault, wanted to capture the same elegance and attention to detail 

that goes into their cherished product when designing their new establishment. french architect christian de portzamparc, winner 
of the 1994 pritzker prize, conceived of the new 'chateau cheval blanc' in saint-emilion. also known as 'the winery under the hill', 
the new establishment is located under a massive sweeping structure with a rooftop garden and is always visually and spatially 
connected to the rows of grapevines. the entirely concrete construction boasts six curvilinear load-bearing walls that flow through 
the program as the main support system connected by a series of crossbeams. the canopy is pulled away from the immense members 
creating skylights that create the opportunity for natural light to subtly find its way inside.

 

the re-purposed orangery, originally part of the chateau, now acts as the reception with a small glass enclosure connecting it to the 
new project that extends views towards the exterior. proceeding to the cuvier, 52 custom-made vats line the interior partitions, 
constituting the most expansive volume in the design. an open courtyard serves as a multipurpose area used for sorting and bottling
and provides an entry sequence to the workshops, a wood-clad space used for packaging. undulating polished concrete girders held 
by round columns enclose the wine cellar capable of holding 566 barrels, with brick mashrabiya walls that hide the mechanical 
components behind. the green roof invites the user to view the revered vineyard landscape responsible for the success of the business.

 

上一篇精彩案例:预算内的绿色树屋

下一篇精彩案例:比利时魅力玻璃砖房

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»