baidu science and technology campus is a circular green haven

案例来源:
http://www.znarch.cn
案例标签:
所在国家:
中国 
用途:
  • 办公
结构:

案例详情:

 Moving away from the block buildings of old, ZNA Architects has proposed an open, airy circular green program for the Baidu Science and Technology Campus in Beijing. Incorporating a massive park as its nucleus, the 170,120 square meter campus also extends the surrounding green space so that the two are almost indistinguishable from one another. Surrounding this carbon sponge is a circular "street" that connects the university's numerous work functions.

 

The green space is so well-articulated that it’s possible for students, faculty and visitors to experience all of the seasons on what ZNA proposes to be one of Beijing’s greenest university campuses. But it is also expected to act as an eco-showcase of the numerous projects produced by science and technology students.

Eclipsing the perimeter of the sunken garden is a circular street that connects the study and meeting areas, as well as leisure and food and beverage areas, all of which are structured in a way to maximize efficiency and to establish a community spirit. Albeit a large development, the Baidu campus could easily pave the way for greener, mixed-use universities throughout China.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»