harvest pavilion collects the bounty on an eco farm in china

案例来源:
http://www.vectorarchitects.com
案例标签:
所在国家:
中国 
用途:
  • 工程
结构:

案例详情:

 The Harvest Pavilion is the first of four structures to be built on an eco-farm near Yang Cheng Lake, Kunshan, China. Designed by Beijing-based Vector Architects, the long, low building is meant to collect the harvest from the farm. In direct contrast to the ever-present high-rise buildings throughout the country, the Harvest Pavilion is vast and flat and a representation of the surrounding farm. Large roof overhangs provide plenty of shade, and natural daylighting reduces artificial light. Vertical louvers and prefabricated materials also aid in the sustainability of the facility.

 

The eco-farm consists of four small-scale public buildings: a club house, a harvest pavilion, a botanical showroom, and an information center. Completed in 2012, the Harvest Pavilion is the first of the four structures and will be used to collect, process and store the harvest from the farm. As the farm is vast, flat, and wide open to sky, the pavilion is a reflection of that feeling of spaciousness and absorbs the landscape into its folds.

The pavilion was designed to be a simple, light, and translucent cuboid, with a horizontal thin plane hovering at the top, flying parallel with the horizon in the distance. It is built with pre-fabricated aluminum rods and a cantilevered roof that overhangs at four different depths. The shady space below becomes a transition zone from the farm to the interior. Clad in floor-to-ceiling frameless glass panels, and then covered with vertical laminated bamboo louvers, the pavilion is open and transparent. Pivoting glass doors open the interior up to the exterior, and cross breezes create a pleasant atmosphere with an immediate connection to the farmland.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业