流浪者活动中心

案例来源:
http://www.featherstoneyoung.com
案例标签:
所在国家:
英国 
用途:
  • 住宅
  • 营地
结构:

案例详情:

london-based architecture studio featherstone young (sarah featherstone, jeremy young) has sent us 
images of 'providence row activity centre', a multi-storey arts and office building for a homelessness charity 
in east london, united kingdom. providing a range of structured and meaningful activities for the users, 
the new facility features a ground floor bike workshop that focuses on developing useful skills 
towards employment. 

conceived as an extension of a pre-existing day care facility on an adjacent site, the project's main challenge
was to animate the under-used courtyard and improve connections and flow between the two buildings. 
the landlocked plot allows for one active facade that maximizes on its permeability and visibility.
the most prominent feature of the elevation is a partially cantilevering level which extends out in shifting 
angles towards the main day centre. accommodating a studio for visual and performing arts, the activities of 
the space within is projected outwards to gain a transparent presence within the site. the angles of 
the faceted windows orient the floor away from the street and towards the main centre, giving privacy for 
users and valuable passive surveillance for staff members.

opening up into the courtyard, a large set of doors provide access to the ground floor workshop. 
the widely-hinging aperture provide natural light to enter the space as well as encourages activity to 
spill over outdoors. in order to maintain maximum flexibility for a variety of functions and activities,
the floor plan is kept open with built in storage options. offices are accommodated on the upper level with
a zig-zagging terrace that follows the language of the facade. finished in bright perforated cladding panels 
of green and yellow, the bold exterior is a commentary on the invisibility of homeless people. 

上一篇精彩案例:国王十字车站

下一篇精彩案例:未来海洋调查船

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业