车间兼办公楼

案例来源:
http://www.groupa.nl
案例标签:
所在国家:
荷兰 
用途:
  • 办公
结构:

案例详情:

 dutch architecture practice GROUP A has sent us images of 'workshop steigereiland', a multi-level 
factory and office building on the edge of ijburg, amsterdam, the netherlands. conceived for two 
companies that required a large facility for simulations, the design stacks a set of 8-meter high factory spaces 
on top of the other to delineate a simple and pragmatic building. 

situated adjacent to the water of the ijmeer in an area set aside for the development of commercial buildings,
the rectangular volume maintains the scale and proportions of the neighbouring buildings on site.
the facade features a skin made out of 3 x 1 m corten steel sheets which lend a warm and reddish brown
patina effect. the decidedly industrial treatment lends a distinct aesthetic to the building while referencing
the character of the companies. the face which faces the water has an open and transparent character while
the south facade strategically places strips of glazing to reduce interior heat gain. 

translating the internal composition of the project to the exterior, a deep cut in the building mass 
which accommodates the access stairs visually divides the two levels. the excision continues along
the south elevation to form a linear gallery for entering the premises. in addition to the factory space,
the design also includes 4 meter height offices and research facilities on the first and second floor. 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业