多层私人住宅

案例来源:
http://www.steinmetzdemeyer.com
案例标签:
所在国家:
卢森堡 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

 luxembourg-based architecture practice STEINMETZDEMEYER (nico steinmetz, arnaud de meyer) has 
sent us images of 'house da costa in altwies', a multi-storey private dwelling set within a former carpenter's
shop in altwies, south-east luxembourg. abiding by the wishes of both the former owners and the new client, 
the design maintains the original street facade of the building and utilizes it as a contextual exterior wall
that contains an open-air terrace within. 

flanked on both sides by neighbouring structures, the project focuses on drawing the residence vertically
to secure both natural light and views of the surrounding site. a series of volumes are stacked and manipulated
to create three levels with the upper storey cantilevering slightly over the street facade. purposely contrasting
in gesture and material palette, the geometric design is read as a roof pavilion from the street. 

incorporating a generous multi-storey void space within the layout, the layout ensures an active
exchange between the interior and exterior. the domestic activities of the house can be expanded and 
adjusted onto the outdoor patio and terrace. floor-to-ceiling glazing wraps around the south-facing
elevations to supply an abundant level of sunlight. despite the unchanged street facade, rooms on
the ground floor gain daylighting through the presence of the courtyard.  

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业