豪华绿色屋顶植物园

案例来源:
http://www.perkinswill.com
案例标签:
所在国家:
加拿大 
用途:
  • 展示
结构:

案例详情:

 Canada's new VanDusen Botanical Garden Visitor Centre is a flowing green building that blends into its surrounding landscape in Vancover. Designed by Perkins+Will, the billowing structure is sited amidst a thicket of tall and lush greenery, and it brings a harmonious balance between modern architecture and nature. From its rammed earth walls, all the way to the top of its green roof, this LEED Platinum building is also steeped in green building strategies that will help it achieve net-zero energy.

 

The design of Perkins+Will’s VanDusen Botanical Garden Visitor Centre was inspired by the organic forms and natural systems of a native orchid. The 19,000-square-foot building is organized into undulating green roof ‘petals’ that float above its rammed earth and concrete walls. The front entrance overhang darts to the sky, and a central atrium and skylight pours natural light into the center while also serving as a solar chimney that exhausts hot air. A warm wood finish bring a softness to the modern lines of the interior.

Designed to exceed LEED Platinum status, the Visitor Centre is pursuing the Living Building Challenge — the most stringent measurement of sustainability in the built environment. In addition to an expansive green roof that reduces heating and cooling requirements, the facility uses on-site, renewable sources to achieve net-zero energy on an annual basis. A photovoltaic system on the roof will generate electricity for the center, and hot water will be provided by a biomass boiler fed by dry wood waste reclaimed from the surrounding area. Measures have been implemented to sequester enough carbon to achieve carbon neutrality, and filtered rainwater is used for the building’s greywater requirements. Most impressively 100% of the blackwater is treated in an on-site bio-reactor.

 

上一篇精彩案例:7个惊艳的绿色书店和图书馆

下一篇精彩案例:德国船屋

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业