BP鹿特丹炼油厂

案例来源:
http://www.groupa.nl
案例标签:
所在国家:
荷兰 
用途:
  • 办公
结构:

案例详情:

 dutch architecture practice GROUP A has completed 'BP rotterdam refinery', a multi-storey office complex
in europort, the netherlands. partially inserted into the man-made dunes of the site, the design rises out of
the ground with a continuous green roof that merges the building with the surrounding landscape. 

located within the transitional zone between the industrial landscape of refineries and the lush green and 
wetlands of the brielsemmer, the project was approached as an architectural intervention that could highlight 
and strengthen the potential of the site. the north end of the curving building emerges out of the landscape
while the south end becomes clearly visible from the nearby suurhoff bridge and hartel canal. in response to 
the solar orientation, the arching facade gradually changes from transparent to opaque, preventing overheating
for the interior microclimate while maintaining a level of natural daylight. the concave form of the volume 
also provides an efficient form of access to the office complex. 

composed of two wings of office space, the interior is divided by an elongated atrium that seeks to 
promote open communication as well as a sense of connection between employees. the proportions and 
dimensions of the space undulate along the cut edge of the dune. meeting rooms are rendered as 'sky-boxes',
a series of box-shaped volumes that are pushed into the open volume of the atrium. the surface treatment 
references natural geological layers with timber slats of different size and colours. 

 

上一篇精彩案例:巴塞罗那公寓

下一篇精彩案例:绘画房屋

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业