BM房子

案例来源:
http://www.architectendvvt.com
案例标签:
所在国家:
比利时 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

 set within a forest clearing in ghent, belgium, the 'house BM' by belgian practice architecten de vylder vinck taillieu connects 
with the surrounding nature through each of its facets. gently lifted above the ground with a foundation on wells, 
the structure allows the wooded environment and tree roots to pass unaffected beneath the floor plate. the circular floor plan 
is arranged around a central courtyard which wraps around a cluster of existing mature trees. bordered with 18 windows
comprised of large glass panels, the exterior environment is woven into the internal experience, maintaining views from all rooms 
within the dwelling.

the concrete floor and roof slabs are connected with intermittent concrete partitions which divide the internal circulation 
and rooms. the structural elements vary in depth based upon the varied spans, maintaining its thickness near the perimeter of
the home and becoming thinner towards the inner ring. left exposed, the raw texture left from the construction formworks 
become the interior's main finish. formed with sheets of plywood, external shutters enclosing the facade form an alternating pattern 
when drawn closed.

 

上一篇精彩案例:罗马药房

下一篇精彩案例:弧形房子

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业