stockholm warehouse

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
瑞典 
用途:
  • 学校
结构:

案例详情:

 Even in the face of a small budget, the architects of Codesign managed to transform an industrial warehouse space into an inspiring and innovative school for Stockholm's Stadsmission. Constructed within a small time frame, the redesign uses classrooms built from recycled glass, as a way to reorganize the open space, yet still allow natural light to reach even the darkest corners. Colorful furniture, wall hangings and flooring turn the stark industrial space into a creative learning environment.

 

Confronted with the massive open warehouse space, which once housed furniture storage, Codesign wanted to utilize the natural light coming from the factory windows as much as possible. Their solution was to construct interior classrooms, with walls of recycled glass that faced the factory windows. The light aqua glass curtains are semi-transparent, allowing privacy for each class, while also flooding each room with light during day.

The former warehouse is only temporary, set for demolition in a few years, so Codesign used as many recyclable materials as possible. The recycled glass can be recycled again. The colorful vinyl flooring adds cheer to each classroom and can also be recycled. In fact, many of the construction pieces can be removed and reused, and the furniture will travel to the school’s future location.

Because the student population was ever increasing, Codesign wanted to utilize the common areas of entryways and corridors, turning them into functional areas. Outside the glass classrooms, students are encouraged to gather and relax on the color furniture grouped around the halls. Entryways are also clad with furniture, and the windows are lined with stools for studying and meeting.

 

上一篇精彩案例:steel clad emigration canyon residence

下一篇精彩案例:ufo hotel room

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业