FCJZ工作室

案例来源:
http://www.fcjz.com
案例标签:
所在国家:
中国 
用途:
  • 办公
结构:

案例详情:

 on a recent trip to beijing, china, designboom visited the studio of the chinese practice atelier FCJZ, led by architect yung ho chang. 
regularly traveling between the united states, where he teaches full time at the massachussets institute of technology, and the office 
which is positioned within the park of the yuan ming yuan summer palace, outside of the city's urban center. housed within a 
traditional chinese building and immediately encompassed with their own private grounds which includes a vegetable garden and open area
used to store materials and build full scale mockups of structures featuring experimental construction methods. the firm produces residences,
housing, cultural facilities and public venues as well as urban planning and landscape design projects. their work also spans into the 
smaller scales of product, fashion and exhibition design. 

their design approach desires to integrate technology into their architecture by incorporating readily available and mass-produced materials 
which are assembled in methods which push the boundaries of accepted practice. to receive approval to use the previously unexploited techniques, 
the architects build a 1:1 scale segment of the proposed structure within their yard or in off-site facilities including research laboratories
at university civil engineering departments to test the load capabilities or strength of connections. once it has been determined a success, 
they then teach the process individuals that will be constructing the project.

facade textures may be created by shifting conventional masonry units to produce a pattern of shadows along the exterior surface. the 'glass chapel' in nanjing,
china substitutes glass blocks in the place of concrete blocks, forming the project's main structural components of vaulted ribs. a section expected to 
experience the most stress was extracted and built to test the effect of the forces upon the mortar joints. hollow tube comprised of fiber reinforced plastic 
were chosen as the vertical support elements for the two-storey 'FRP house', also in nanjing, china due to the translucency created by the integrated 
fiberglass strands which bind the composition.

上一篇精彩案例:四只眼睛的房子

下一篇精彩案例:光照舞台住宅

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业