伦敦最高的木结构办公大楼

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
英国 
用途:
  • 办公
结构:

案例详情:

【介绍】


伦敦最高的木结构办公楼即将完工


建筑事务所Waugh Thistleton为伦敦肖尔迪奇区设计了一栋办公大楼,值得一提的是,这个建筑将会以全木结构的形式建造,它由五个垂直切片状的部分组成,每一层的空隙都会加装地板。能满足这样搭建要求的材料,我们此前介绍过——交错层压木材 (CLT),以及胶合层压木材 (glulam)。一旦该项目完工,这个9层的大楼将会是伦敦最高的现代木结构建筑。


在设计过程中,考虑到办公空间租用的灵活性,让单个租用者的需求得到满足,可以把一些空间分割成更小部分。这个不到8400平方米的建筑,分成了五个垂直切片状的区域,使内部布局的选择更加多样,并采用开放式地板设计。而且这样的构型,可以让阳光穿透进大楼的中心部分——因此在层与层间可以安置一个舒适的花园。这些空间可以让人们放松、闲谈,同样也可以作为天然露台。


该建筑会把两种类型的建材结合起来使用:胶合层压木材和交错层压木材。“木结构的优势有很多,如让工期缩减至最短,噪声污染和浪费也能降至最低。” Waugh Thistleton的经理Andrew Waugh进行了专业的解答,“这也可以理解为,减少对临近大楼、街道行人和周围社区的影响。”


该公司此前已经设计了英国第一栋CLT建筑,闻名于世的莫里街公寓(集成汇曾做过专题——CLT技术的极致:用27天建一栋9层公寓),并且他们还会继续使用这种建筑界称之为“新型混凝土”材料。


【原文】


New timber office building will be among the tallest of its kind in London


Architecture firm Waugh Thistleton designed an office block in London’s Shoreditch district meant to be built entirely out of wood. Five vertical slices separated by deep voids within the floor plates will be constructed using glulam and cross-laminated timber. When its completed, the nine-story office building will be among the tallest modern timber-framed structures in the British capital.


The design will allow for flexible tenancy, which will make the building suitable for a single renter or offer spaces that can be divided into smaller areas. The 90,000-square-foot building has a series of vertical cuts, separating it into five distinct sections to provide versatility for internal layouts and open plan floor plates. These cuts also allow natural light to penetrate the center of the structure – an amenity garden accessible on multiple levels. These garden spaces would provide informal meeting areas, as well as a natural green environment.


The building will bring together two types of engineered wood: glued laminated timber (glulam), and cross-laminated timber, known as CLT. “Building in timber offers a number of advantages, including minimised time on site, and associated sound and waste disturbance,” explained Waugh Thistleton director Andrew Waugh. “This translates to less impact on adjacent occupiers, street users and surrounding community.”


The firm previously designed the UK’s first CLT building and the famous Murray Grove residential block, continuing to embrace what the architecture community calls “the new concrete.”

 

上一篇精彩案例:零能耗小屋带你感受预制之美

下一篇精彩案例:纽约首栋微型公寓竣工

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业