废旧集装箱,摇身变住房

案例来源:
http://www.designboom.com
所在国家:
厄瓜多尔 
用途:
  • 住宅
  • 展示

案例详情:

【介绍】


废旧集装箱,摇身变住房


厄瓜多尔tomeca一处相对平坦的草地上,有这样一个建筑,它近期才由本土设计师daniel moreno flores设计建造完工,这个名为 “rdp”的房屋完全由回收的废旧集装箱组成,远离城市的喧嚣,让你找到想要的宁静。针对客户对机械组件和金属的独特喜好,设计师决定设计一个使用回收废旧集装箱的房屋,因为它的价格实惠而且数量众多。很显然,房屋所有的连接件、耗材、窗体和结构会一直暴露在外,这都归结于客户的要求,他想要生活在一个机器屋中,可以轻易看懂它的每一个角度、每一层细节的功能和结构。


项目中使用了7只20英尺的集装箱和一只40英尺的集装箱,每一个箱体都保留了它原本破旧的外观,让每一块凹凸和每一道划痕去讲述它们背后的故事。现场把箱体堆放在一起,以便形成封闭的空间,如卧室、浴室、储物区域和客厅,对集装箱的功能和外观几乎都不做改动,保留它们最初的感觉。只有通风和电力接入还有机械系统,通过计算后进行改良。


这个建筑是通过多个阶段逐步进行结构搭建,最后成为一个整体。首先,浇筑水泥台地基,放置这些金属“盒子”,其次布置集装箱。接下来,用横跨箱体间的钢梁对屋顶系统进行支撑,最后安装滑轮和拉索开启次级屋顶系统,以及用临时玻璃幕墙在箱体间形成空间,室内主要通道、覆盖层和屋檐都为木质板材,给这个主体为玻璃、波纹金属和混凝土组成的房屋,把暖色调和韵律添进它的美感。


【原文】


Daniel moreno flores builds rdp house from repurposed containers


Located on a relatively flat grassy site in la tomeca, ecuador, just outside of the hectic city environment, local architect daniel moreno flores in collaboration with sebastian calero has recently completed the rdp house from reclaimed shipping containers. the client’s particular penchant for mechanical assemblies and metal as a material led to the decision to design a house using recycled metal containers which are affordable and in great abundance. it was clear that all the connections and materials the form the structure of the home were to remain exposed, indulging the client in his desire to live in a machine whose function and construction were easily understood at every angle and level of detail.


Seven 20-foot containers as well as one 40-foot container were used in the project, maintaining the worn weathered nature of each module, allowing the dents and scratches to tell the story of each piece’s history. the containers were placed on the site so as to contain the enclosed spaces such as the bedrooms, bathrooms, storage areas, and living room, with very little done to physically modify the look or function of the containers as they exist in the original form. only calculated modifications were made so as to improve the ventilation or integration of electrical or mechanical systems.


The construction was executed over four phases that gradually built the structure as a whole. first, the concrete platform foundations were poured to supports the metal crates, whose positioning made up the second phase. next, steal beams span between the containers to support the roof system, and lastly pulleys, and tensile cables were installed to support the secondary roof systems and storefront glass walls that span the voids between the containers. wooden planks were used to define walkways, cladding material, and eaves, providing a warmth and rhythm to the aesthetic which is otherwise primarily characterized by glass, corrugated metal, and concrete.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业