嵌在悬崖里的难民临时医护中心

案例来源:
http://inhabitat.com
案例标签:
所在国家:
希腊 
用途:
  • 住宅
  • 营地
结构:

案例详情:

 【介绍】


嵌在悬崖里的难民临时医护中心


叙利亚持续进行的内战,导致了我们这个时代最严重的人道主义危机。人们流离失所,冒着莫大的危险抵达欧洲国家,这几个月,移民和难民风潮在这些地中海国家达到了史无前例的高度,揭示了不少问题,例如经济不平等、国际恐怖主义,以及缺少社会关怀。为了获取安全,难民们被迫穿越很多禁区,并在一些极端天气下进行航行。为了缓和其中一些问题,来自希腊的360事务所,他们的一个设计师Spiros Koulias设计了一栋嵌入陡峭海崖中的大型建筑,在国境入口处作为临时居住点收纳难民和移民。


这座22层的建筑为难民提供临时住宿,住宿条件有多种标准可供选择,可以让官方统计人流信息以及数据收集。该建筑名为“SLICE”的难民医护中心,由许多小的住宿模块组成,以海平面为基,整个建筑沿着悬崖而建,具体施工根据所处的自然条件而定。


这个设计可以看作是一个建筑框架,然后把不同类型的模块加入其中。同时它也能应用不同的拓扑配置。建筑一个主要的特点是,实际上它几乎80%的面积都在岩石内部,Koulias设计的这个22层、模块组成、能容纳500-600人的建筑,可以作为一个很好的案例进行研究。


【原文】


Temporary (SLICE) Refugee Hospitality Center is carved into a coastal cliff in Greece


The ongoing civil war in Syria is creating the worst humanitarian crisis of our time. People are leaving their homes and taking incredible risks to reach European countries. Migration and refugee movements in the Mediterranean countries have gained unprecedented momentum in recent months, shedding light on issues such as economic inequality, international terrorism and lack of social care. Trying to reach safety, refugees are forced to cross inaccessible places and travel under extreme weather conditions. In order to alleviate some of these problems, Greek designer Spiros Koulias of 360 Architects designed a large-scale building carved into a steep coastal cliff that would host refugees and migrants at entry points and passages.


The 22-story structure would offer temporary accommodation to refugees, provide an optimal standard of living and enable authorities to document the influx of people and collect data. Named (SLICE) Refugee Hospitality Center, the building is made up of small living units that rise from sea level and run along the entire height of the cliff. Depends on the cultural data.


The design can be seen as a skeleton that allows different types of units to be added. It can also be applied to different topological configurations. One of the main features of the building is the fact that almost 80 percent of its total area is located inside the rock. Koulias designed the structure as a case study that has 22 floors and can accommodate 500-600 people per unit.

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业