在韩国,不止有购物天堂,还有精妙绝伦的露营生活

案例来源:
http://www.designboom.com
案例标签:
所在国家:
韩国 
用途:
  • 营地
  • 旅游
  • 商业
结构:

案例详情:

【介绍】


在韩国,不止有购物天堂,还有精妙绝伦的露营生活


众所周知,露营是体验户外大自然生活的休闲活动,越来越多的人在恬静惬意的自然田园中寻得心灵的舒缓。人们在紧张的现代生活中更为急切需要利用周末来来逃离喧扰,体验自然之趣。于是,“Glamping”应运而生,是精妙绝伦野营生活的简称,这种户外的生活无需传统的居住环境。


韩国建筑设计公司Spacetong(Archiworkshop)为创造出“精妙绝伦”的野营生活,专门设计了多元化的场所。选址于韩国Ga-pyeong山区,周围环绕着葱茏树丛和斑驳的岩石。参观者接待中心是由黑色松木和镜面材质建造而成,这里所有的设施都是公共的,没有私人小屋。


岩石花园和动态三角造型是最为独特的设计,位于接待中心的斜坡上。环形单元和岩石花园都是基于当地地形建造。花骨朵从岩石缝中蓬勃而出,点缀着这个温馨恬静的自然环境。游廊,烤架,床,室外休息室,储藏室和1.5米的圆形天窗构成了整个空间。


动态的三角造型使人联想到经典的露营小屋,即披屋,造型类似谦逊低调的球根花卉。屋内空间大有不同,室内空间面积的缩小并没有降低居住品质,反而鼓励人们更加积极地参与到室外活动中,这就是“Glamping”最为倡导的。露营小屋的建造不会对自然环境产生任何干扰,而是更加强调真正投身于“精妙绝伦”的自然环境中去。

 

项目信息
名称:岩石上精妙绝伦的露营
完成日期:2016年4月
地点:韩国,ga-pyeong山区
工作室:spacetong / archiworkshop
建筑师:hee-jun sim, su-jeong park
团队:yoo-mi chae, kyung-na kim
承包商:TCM global
摄影:june-young lim


【原文】


Experience nature from archiworkshop's glamping site in ga-pyeong


Camping, the recreational escape to the outdoors, needs little introduction. For as long as there has been people there have been those who find solace in the quiet ambience of nature. But contemporary lifestyles have no doubt affected the necessities of a weekend escape. ‘Glamping’, short for glamorous camping, emerged from the idea that a rustic setting need not have accommodations of equal caliber.


Such thinking served as the basis for conceptualization for ‘glamping’, a multi-unit rec. Site designed by Korean firm spacetong / archiworkshop. Located in the mountainous Ga-pyeong region outside Seoul, forms are placed with careful intent amongst pine forest and rocky outcrop. Upon arriving at the site, ‘glampers’ are welcomed into a center of black cedar and mirrored sections. Here, visitors find communal seating and amenities not provided in individual cabins.


Two distinct designs — rock flower and dynamic triangle — are positioned along the incline beyond the welcome center. the circular unit, rock flower, was derived from the site’s biological locality. Flowers budding from the boulder-heavy terrain were enlarged and refined to serve as the basis for a hospitable experience. A small veranda, grill, bed, interior lounge space, storage, and a 1.5m circular skylight complete the space.


Dynamic triangle, the second typology, evokes images of a classic camping shelter: the lean-to. A bit modest in comparison to the bulbous flower; the only noticeable difference is in allotted interior space. In this scenario the reduced interior serves not as an inhibition, but as an open invitation to spend more time outside — which most would argue is the point anyway. Units are as non-disruptive to the natural environment as construction allowed, thereby placing emphasis on the experience of nature, albeit from a glamorous position.


project info:

name: glamping on the rock
completion date: april 2016
location: ga-pyung, gyung-gi-gun
studio: spacetong / archiworkshop
architects: hee-jun sim, su-jeong park
team: yoo-mi chae, kyung-na kim
contractor: TCM global
photography: june-young lim

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»