日本西海岸的木瓦房村落

案例来源:
http://www.designboom.com
案例标签:
所在国家:
日本 
用途:
  • 旅游
  • 商业
结构:

案例详情:

【介绍】


日本西海岸的木瓦房村落


在日本东海岸的大槌町,一片原始的木瓦房竣工完毕,该工程项目叫做“N”乡村,由Zai Shirakawa建筑设计集团打造。五个大小不一的木瓦房为一组,每一个有不同的功用,包括咖啡屋、商店、会客室等。“N”乡村坐落在日本最负盛名的冲浪度假圣地,但是几年前这里曾遭遇过严重破坏性的地震。震后修复完成之后,“N”乡村就开始规划建设起来。建造过程中,建筑师将整个建筑的地基抬高,并且直接采用可灵活配置的集成建筑材料,安装便捷。


建筑外墙方面,设计师选用了实木材料。一组五个小屋中的三个共享一个开阔的空间,设有游廊,给邻里之间增加了一个休闲沟通的宜人小环境。最大两间屋子的楼上两层连在一起,给阳光照射创造足够的空间。得天独厚的海边环境,一望无际的蔚蓝海域和充足和煦的阳光使人心向往之。


【原文】


Zai Shirakawa organizes shingle-clad N village by the coast in japan


‘N village’ is a japanese architecture project shown as a collection of archetypal huts set by the ocean edge of east coast Japan. Designed by Zai Shirakawa architects & associates, the series of five varying sized structures individually host different programs including a cafe, surf shop and a meeting space, all of which located in Otsuchi – a place renowned for surfing. The architecture sits on a raised platform and the uniform proposal adopts a pre-fabricated approach making the structures easily configurable to different programs. The original site was damaged from the devastating earthquake a few years ago and, after winning a competition, N village was realized.


The Tokyo-based architects chose to wrap the buildings with a timber shingled envelope. Furthermore, three of the five pavilions are organized purposely with a spacious gap in between to encourage an outdoor terrace and socialization between neighbors. Orientated to face the sea and receive maximum daylight, the larger two of the structures is connected and organized across two levels with the architectural element centrally located, thus directing light, circulation, and movement.

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»