墨尔本小屋,注重隐私和享受阳光两不误

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
澳大利亚 
用途:
  • 住宅
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


改造墨尔本的房屋,注重隐私和享受阳光两不误


各式各样的小巷在墨尔本街头十分常见,事实上这些小巷也构成了墨尔本一道独特的风景线。但小巷独特的结构也带来了很多建筑难题,比如如何确保建筑间的私密性。Austin Maynard Architects设计工作室打造了一个小巷中的民居。他们的设计不仅重新规划了户外庭院的位置,也另辟蹊径地保护了屋主的隐私。这间Alfred House的设计不单单确保了足够的私密空间和居住空间,而且还确保了充足的自然光、新鲜的空气和来自室内庭院的宜人绿意。


Austin Maynard Architecture建筑工作室之前也被人们称为Andrew Maynard Architects建筑工作室。他们打造的这座两层建筑在确保屋主个人隐私的基础上,装备了一款山形屋顶,更加巧妙地联通了自然环境和室内空间。经过改造之后,屋内色彩丰富的家具将与洁白的墙壁形成对比。厨房、浴室、摩托车车库等都在周围绿植的掩映下呈现出别样生机。


穿过双层玻璃落地门,就是一个连通室内室外空间的小庭院。它是由一个小井改造而来的。顶层空间被打造成了一个全白色系的工作间,这个夹层同样受益于开放的屋顶设计,常年阳光充足。房屋的北面安着有孔的玻璃金属遮蓬,用来削减太阳直射产生的热能。与此同时,倾斜的白色屋顶可以减少多余的热量储备。这样的搭配可以保证屋主舒适地度过澳洲炎热的夏天。


【原文】


Melbourne home is reconfigured to bring in light and emphasize privacy


Alleys are a common sight in many Australian suburban neighborhoods, and they aren't exactly a visually exciting part of the landscape, no to mention the privacy challenges they create. In Melbourne, Austin Maynard Architects has taken a unique approach to the problem with a home reconfiguration and addition that extends right to the alley and moves the yard area to a much more pleasing place. The ‘Alfred House’ not only adds privacy and more living space to the family home but also brings in natural light, air and greenery through a new internal courtyard.


Austin Maynard Architecture – formerly known as Andrew Maynard Architects – designed the double story terraced home to add privacy and a stronger connection to its environment through a gabled roof extension facing its back alley. The redesign accommodates a bright airy living and dining room filled with colorful furniture that contrasts with its bright white backdrop. There is also a long modern kitchen, a bathroom, a garage for a motorbike and a central courtyard filled with flourishing plants and trees.


An indoor-outdoor space created from a little light well is accessed through sliding double glazed doors. There is also space for an all-white mezzanine office at the top level, also flooded with natural light thanks to the skylight above. North-facing glass and a perforated metal awning enables passive solar gain, while the white angled roofs reduce urban heat, making scorching Aussie summers easier to deal with.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»