西雅图城市之光:丹尼变电站

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
美国 
用途:
  • 展示
  • 工程
结构:

案例详情:

【介绍】


西雅图城市之光,丹尼变电站


传统的变电站造型笨重,布满了电线和设备,没有一丝美感。NBBJ设计事务所主持建造的西雅图丹尼变电站打破传统风格约束,把基础设施、城市景观、步行街融合在一起,站在变电站高处可以俯瞰整个西雅图美景。丹尼变电站为整座城市提供89.9%的清洁能源及3.9%的风能。


美国西雅图市南湖联合区(South Lake Union)的改造被人们认为是这个城市发出的一个强烈信号,它将成为西海岸除旧金山硅谷一带之外,第二重要的高科技创新和创业中心。丹尼变电站是城市改造的工程之一,占地110000平方英尺,建成后将提供南湖联合区的全部电力资源,并且极大支持了UW制药公司,亚马逊、西雅图癌症护理联盟、Facebook公司等。


变电站通过一个环形的步行道将建筑提高了16英尺,游客站在变电站上就能俯瞰整个西雅图。围合的多阶梯走道把行人吸引到变电站,通过整合的图文,教育构件,景观和座位区域让他们对可持续节能设施有一个近距离理解。变电站在夜晚呈暖色光,游客漫步在游览步行道上,惬意非常。这里还有当代设计展,传统的变电站变成一个文化观光中心。


变电站随处可见绿色零能耗设施,太阳能设施、自然通风设备、日光,可循环节能资源等,重新阐释了城市电力基础设施概念,公共基础设施也能成为宜居社区和娱乐中心,这一切都得益于绿色节能建筑的应用。


【原文】


The Denny Substation in Seattle is unlike any boring electrical substation you’ve ever seen


Electrical substations are usually boring, concrete boxes filled with wires and electrical equipment, but the new Denny Substation in Seattle, designed by architecture firm NBBJ, actually provides a vibrant communal space and an interactive, public walkway with expansive views of the city skyline. The new substation will be powered by 89.9% clean hydroelectric energy and 3.9% wind energy.


The 110.000-square-foot facility will generate, transform and distribute electricity in the rapidly developing South Lake Union neighborhood in Seattle, and will support the Bill & Mellinda Gates Foundation, UW Medicine, Amazon, Fred Hutch Cancer Research Center, Facebook, Seattle Cancer Care Alliance Google, and global health organization PATH.


A fully accessible looped walkway rises 16 feet above ground level above the substation and provides views of Seattle’s skyline, the landscaped terrace and a public park below. Various sound, light and kinetic art installations line the walkway and provide useful information about sustainable energy to the public. The glass envelope emits a warm glow at night, with the lights helping people navigate the walkway. A permanent exhibition space with interactive visits on the history and future of energy innovation is located on the street level of Denny Substation. It is meant to function as a meeting space where people can exchange ideas and enjoy views of the bustling Denny Way traffic.


The facility aims for the Living Building Challenge‘s Petal certification, thanks to its green features such as net positive energy exhibition and meeting spaces, use of solar energy, natural ventilation, daylight optimizing strategies and reliance on renewable energy sources.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»