色彩鲜明的集装箱建筑展示中心

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
中国 
用途:
  • 营地
  • 展示

案例详情:

【介绍】


色彩鲜明的集装箱建筑展示中心


在中国山西省太原市,近日新落成了一座船式集装箱建筑。经过来自北京的众建筑设计事务所的精心设计,这一组十二个船式集装箱改头换面,焕发出别样生机。这十二个集装箱相互叠加,错落有致地呈现出“之”字形,再加上外壁喷涂了充满活力的红黄两色,打造了建筑抢眼的外表。


这座临时建筑位于一片杂草丛生的花园中,并没有足够的树木能够给建筑遮阴。因此黄色的集装箱被垂直放置于红色集装箱上,集装箱的外延就构成了建筑的阴凉。室内和室外空间均有楼梯相连,楼梯间整齐排列通往顶层观景平台,游客可以在顶层的露天平台上享受一览无余的开阔视野。建筑的设计通过对不同集装箱进行拆解、重组打造出不同的功能空间,不同功能区之间也互通有无,穿行无阻。


建筑的室内保留了船式集装箱本身的内部结构,在外壁上开辟了门窗用来联通室内室外空间。两层交叠之处去除楼板,形成贯通的中庭,确保建筑内空气的流通。自然光照透过建筑内随处可见的窗户射进屋内,可供旅客休息的座椅也被安置在建筑的各个角落,除此之外,设计师太贴心设计了室内波波球游乐场和室外沙坑,为旅客提供多样化的休闲娱乐空间。


【原文】


Shipping containers are transformed into a colorful office and showroom in China


A dozen shipping containers have been given a new lease on life as the Container Stack Pavilion, a colorful office and showroom in the rapidly growing Chinese town of Taiyuan in Shanxi province. Designed by Beijing-based studio People’s Architecture Office, the containers are stacked and staggered in a zigzagging formation and painted in vibrant reds and yellows for an eye-catching effect.


Set within a grassy park, the temporary Container Stack Pavilion makes up for its lack of surrounding shade with the long cantilevered overhangs of the yellow containers perpendicularly stacked atop the red containers. Interior and exterior stairs lead up large roof terraces on both levels so that visitors can enjoy elevated views of the city. The design and construction of the pavilion allows for easy disassembly and transport to another location.


The interior keeps the shipping container walls largely intact save for cutouts on the exterior that serve as windows or doors, as well as sections removed at the center of the pavilion to create an airy double-height atrium. Natural light pours into the building through the skylights and full-height windows that bookend every container. White seating and tables punctuate both floors. The pavilion also includes an indoor ball pond and outdoor sandpit.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»