我与自然有个约会,魁北克度假式别墅

案例来源:
http://www.designboom.com
所在国家:
加拿大 
用途:
  • 住宅
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


“布兰奇的小屋”,魁北克悬臂式度假别墅


加拿大ACDF设计工作室在魁北克市的Charlevoix地区建造了一栋两层小别墅,名字很特别,叫做“布兰奇的小屋”。小别墅最与众不同的地方就是它的整体的结构:第二层的一面悬臂突出出来,是用玻璃打造的一个采光效果极好的客厅。整个住宅以一个未加工的混凝土台基作为支撑点,与此同时,这个混凝土基座内部还包含房屋的机械设备。这样的设计是对曾席卷这片土地的石头地基和老旧木仓的一次致敬。两层全部是白色外墙。


房子周围环境优美,得天独厚的自然景观给予设计师灵感,他们特意将主卧、厨房和餐厅安排在上层,视野开阔。客厅挑选在房子悬出来的部分,这种悬挑的形式让人回想起该地区古老的桥梁。透明的体量提供了广阔的视野,充足的阳光,并与室外环境的强烈联系。


设计团队负责人说:“这栋小别墅的设计出发点是为了寻求一种特有的氛围,恬静的住宅,自然的趣味,家与环境的联系衔接,开放空间,私密生活与公共空间并行不悖。大量的开放式窗户加强了与室外的联系,不管是清澈的湖泊,郁郁的丛林,一石一木都成为居住生活的一部分。”


客户:DAVNIC (david lafrance et nicolas barette)
位置:加拿大 魁北克la malbaie
完成:2016
费用:90万美元
建筑公司:ACDF architecture
建筑团队:maxime-alexis frappier, martin champagne, joan renaud, mathieu tremblay, olivia daigneault
结构工程师:NCK
摄影:adrien Williams


【原文】


ACDF's blanche chalet in Quebec includes a cantilevered living room


Canada’s Charlevoix region, local architecture practice ACDF has completed a two-storey house that boasts a large cantilevered volume. Named the ‘blanche chalet’, the dwelling sits atop a concrete base, which serves as a nod to the stone foundations of the old wooden barns that once swept the surrounding landscape. This plinth also serves as the foundation for the main entrance, housing the property’s technical functions. Perched on the podium, the upper two levels are clad in a white stained wood.


To take advantage of available views, ACDF architecture has positioned the home’s primary living spaces at the upper level. The kitchen and dining room are flooded with natural light, while the living space is housed in an overhang whose form is reminiscent of vernacular bridge structures. This cantilevered volume provides panoramic views of the st lawrence estuary and the sunset beyond.


‘This cottage residence is the expression of the atmosphere sought by its owner,’ says the design team. ‘The social nature of the house, its openness to family, friendly, and sometimes professional exchanges are favored by its composition that sensitively juxtaposes the spaces of common life and the private life. The abundant use of fenestration underlines a constant connection between the interior and nature, including the lake and the forest. the use of natural materials, such as stone, wood, and steel in pure and unique forms links the building to the context and invites contemplation.‘


project info:

client: DAVNIC (david lafrance et nicolas barette)
location: la malbaie, Quebec, Canada
completed: 2016
budget: circa $900,000 CAD
architects: ACDF architecture
architectural team: maxime-alexis frappier, martin champagne, joan renaud, mathieu tremblay, olivia daigneault
structural engineers: NCK
photography: adrien Williams

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»