长在树上的苹果总部

案例来源:
http://inhabitat.com
案例标签:
所在国家:
瑞典 
用途:
  • 住宅
  • 展示
结构:

案例详情:

 【介绍】


长在树上的苹果总部


这是一座的特殊的苹果总部,在这里你看不到其他苹果总部里随处可见的会议室或是忙碌运作中的编码器,取而代之的是海盗的潜望镜,以及彰显着冒险和探索精神的室内空间。这个建筑的创意来自于Anders Berensson Architects建筑设计工作室。除了位于树上这一特殊地理位置以外,建筑的形状也十分独特,就像是一个苹果结在树上一样。支撑它的那棵树虽然早已失去了生机,但是这种致敬的设计也为整个景观增添了生机。树屋是由链接在一起的薄木板构成的,小巧玲珑的它为到访的客人开辟了一片静谧的私人空间。


树屋位于瑞典利姆港的一个公园内。苹果状的主体框架是由两片大薄木板搭建的,在外层包裹了一层聚碳化的木板用于强化固定。设计团队称,“我们在室内放置了一条长凳,并且利用薄木板搭建了书架。我们还安装了潜望镜,它就像个树枝一样伸出窗外,游客可以通过它观全方位观察四周的花园景观。”


这个苹果总部并不是这家建筑设计工作室第一次尝试创意型建筑设计,事实上,他们的主攻领域就是创意、有机空间设计。在这个领域他们已经有了很多成功的设计案例,比如说干草堆咖啡屋、令人费解的薯条秋千和田园牧歌式的港口小屋。如果用了苹果手机就有机会去这样一座有新意的苹果总部一探究竟的话, 那么我们是很乐意换掉自己手中其他品牌的手机前去感受一下的。


【原文】


Adorable Apple Headquarters treehouse pays homage to its dead host


Inside this Apple Headquarters, you won't find any conference meetings or busy coders. Instead, there's a pirate's periscope and the perfect space to plot daring adventures and exciting exploits. Dreamed up by Anders Berensson Architects, the treetop headquarters in Sweden was built in the shape of an apple as homage to the dead tree that is its host. The treehouse was built out of interlocking plywood sheets to create the perfect escape for one lucky little client.


The treehouse sits in a garden in Limhamn, Sweden. It was built using two large plywood sheets “jigsawed into an interlocking apple shape,” and then clad with poly-carbonate sheets to fortify the treetop headquarters. According to the architect, “The interior of this stake-out is a bench, some thin plywood shelves for books and a periscope hidden inside a rotating apple twig to spy on the surrounding villa gardens.”


Anders Berensson Architects are no strangers to creative, organic spaces. They’ve also created innovative designs like the Haystack Cafe, the mind-bending Chop Stick swing set and the idyllic Guest Harbor House. We’d happily swap out our smartphone for a chance to play in this Apple Headquarters.

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业