美国亚利桑那州的校园安置房

案例来源:
http://www.designboom.com
所在国家:
美国 
用途:
  • 住宅
  • 学校
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


美国亚利桑那州的校园安置房


Aixopluc近日与建筑学院Frank IIoyd Wright合作共同打造了一个小的安置所,这是美国亚利桑那州第一所校园安置所。设计师和建筑学院学生一起用了12 周的时间,仅花费2000美元,就地取材成功建成这一批。本项目强调合作和生存,提出在严峻生活环境下的居住解决方案。当地建筑公司为本项目提供清洁的建筑材料,打造的一系列建筑可以抵挡灼热的太阳,刺骨的寒风。


首批安置房包括两个封闭的的建筑体,两者间的衔接空间成为一个休闲放松的场所。这一片建筑群由同类的房子构成——屋顶是带波纹的钢铁薄板,具有很好的防水性,同时也做防雨的天棚。屋顶与天花板相分离,保证了良好的通风效果,使房子内部始终保持适宜的温度。建筑的地基都是对之前建筑的重复再利用。


一个单独分隔开的建筑结构成为一个更大面积的集会空间,地基选择与安置房同样的配置。3英尺高的保护墙面不会对视野范围造成任何影响。一大片颜色亮丽的帆布铺陈开来,具有很好的遮荫性能,采光效果也不会打折扣。房间内部还有壁炉,烟囱,配备完善的取暖设备为住户带来温暖。


【原文】


Aixopluc develops a series of survival structures in the sonoran desert


Working in collaboration with the frank lloyd wright school of architecture, aixopluc recently completed the construction of little shelters with the help of a group of students, the first shelters built on the school’s campus in Arizona. With a time frame of only twelve weeks, the students and designers developed and built a series of shelters with only a $2000 budget and materials that were found on site. The project put emphasis on collaboration and survival, utilizing a team dynamic to come up with solutions for habitation in a landscape that is designed to reject it. With the help of economical materials from local construction supply stores the group erected a series of structures whose designs came from the primitive need to survive, offering refuge from the intense sun, cutting wind, and trying weather.


The primary shelter consists of two enclosed volumes whose interstitial courtyard space serves as an extension of the program, providing a space for gathering, relaxing, and working. A series of repetitive frames comprise the small buildings. The roof structure consists of corrugated metal sheets that repel water and form a protective canopy from the elements. The roof is separated from the ceiling of the habitable space to allow for constant ventilation and keep the heated material away from the interior, further helping to cool the space. Infill panels between the frames enclose the space, some of which operable to allow for internal ventilation. The foundation elements were re-used from previous structures.


A separate structure serves as a larger gathering space, built with a base of the same foundation strategy utilized on the shelters. Enclosing retaining walls at approximately 3 feet high embed the space partially underground while allowing 360 degree views. Draped over the top, a light colored canvas stretches over to provide shade and maintain comfortable light levels underneath. A small tower contains the fireplace and chimney which opens onto the center. Its thermal mass can heat up with a fire and release heat throughout the night.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业