哥伦比亚小镇Marinilla的社区休闲空间

案例来源:
http://www.designboom.com
所在国家:
哥伦比亚 
用途:
  • 营地
  • 展示

案例详情:

【介绍】


哥伦比亚小镇Marinilla的社区休闲空间


建筑设计师giancarlo mazzanti代表El equipo mazzanti工作室公布了最新的一个建筑项目,地点在哥伦比亚小镇Marinilla。这个建筑项目给社区提供了一个休闲空间,在这里可以栽培植物,玩音乐,聊天交友。项目中充分彰显当地Paisa文化,使居民可以自由享受当地自由的气氛。建筑项目具有多功能性,小花园可以成为一个学习的好场所,可以举办学习角活动。


Marinilla不仅是一个单纯的公共娱乐空间,它是一个多元的系统,能随着住户需求的不断增加而不断变化。


你可以把这个建筑想象成一个可渗透的盒子,随着需求不断进行变化。分支部分也随着地形的变化做形状上的改变。


日常房间内会举办很多教育培训活动或者是音乐会。吊床和花园共同组成一个天然的小教室。材料的不同成为辨别的标识,内外空间对比明显。在这些正式的配置一边的空地成为零散活动项目的好场所,有小型音乐会,讲座中心,展览中心和剧院。


钢结构与网格的机构使人不禁把它与鸟笼联系在一起。整个建筑的顶部覆有一片不锈钢网格,整个小镇的景色都尽收眼底。建筑成为了为适应当地社区变化而不断变换的结构。


【原文】


El equipo mazzanti provides Colombian town with geometric mixed-use structure


Bogotá-based el equipo mazzanti has shared their latest project located in the Colombian town of Marinilla. Led by architect giancarlo mazzanti, the main goal of the scheme was to provide the community with a welcoming space for activities including planting, gardening, playing music and socializing. The concept supports the local paisa culture, allowing the residents to enjoy the surrounding natural environment at an elevated height. The construction of this mixed-used structure establishes the educational park as a place of meeting and learning; defined by using knowledge through the dialogue between people and the built and natural environments.


‘The Marinilla project more than a building is a public space itself. It is a system conceived on the idea of growth and expansion capable of providing spatial opportunities to accommodate the needs and wants of future users.’ – el equipo mazzanti


Imagined as a permeable container that can be modified if need be, the abstract form is defined by a network of spaces weaved into a tunnel-like space that branches off into different wings. This branch system was developed to allow the open geometric shape to be easily replicated and connected to new branches.


Internally, the spaces accommodate different educational and musical activities by providing closed, opened, flexible and controlled environments. Hammocks and areas for garden sit adjacent to the red polycarbonate volumes that host the more formal spaces such as the classrooms. This material distinction highlights them with the surroundings and creates a visual contrast between the interior learning spaces and the event exterior spaces. Alongside these formal and more academic settings we generated a series of empty and open spaces intended to house sporadic events such as small concerts, lectures, exhibitions, theater performances and other activities that can bring together the people of Marinilla.


A steel frame combined with a metal mesh invokes the feeling of being inside a bird cage and is conceived as a skeleton that manages to be present without being intrusive; by creating color uniformity and a relationship between the skin and its frame all along the building. Furthermore the building’s hilltop location combined with the metal mesh gives the opportunity for continuous and direct views of the town and its surroundings and in turn, the building becomes an ever changing entity that transforms itself as part of the local community.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业