与自然融为一体的天文台

案例来源:
http://www.designboom.com
案例标签:
所在国家:
罗马尼亚 
用途:
  • 营地
  • 商业
结构:

案例详情:

【介绍】


与自然融为一体的天文台


Camposaz是意大利一所专业的木工建筑设计公司,‘tampa’就是最近刚刚完成的建筑作品,一个位于罗马尼亚天文台站,恰好就位于山顶的最顶部,能够俯瞰整个Brasov城的风景。登上‘tampa’确实有些费体力,但是这里风光优美,地质稳定性强。Camposaz此项目的目标就是利用建筑设计促进迷人但不为人知旅游景点的开发。


建筑设计师giovanni wegher 和 massimo bertoluzza联合其他12位设计师组成了一个国际建筑团队,花费十天,用山上的岩石做建筑的向导和最后的设计。Camposaz始终坚持促进房屋设计和建设同步进行,以此得到及时而恰当的设计结果,特别是与当地环境之间的关系。团队相信建筑设计师与环境之间保持亲密关系,无论是脑力还是体力上都是在跟环境对话。


‘tampa’在建筑过程中保持规矩而传统的几何体形状,但是如果环境中有岩石等自然物的存在,则顺应本来的面目,使建筑和环境融合在一起。多层的建筑体重新定义了建筑的功用:有趣探索的居住地,安静的冥想隐居。所有的设计都是围绕实地环境展开,真正地与自然为邻。


【原文】


camposaz's wooden landing encourages rest and reflection in romania


Camposaz, a woodwork construction workshop based in Italy, has designed and built ‘tampa’ — an observatory and place of rest atop a rocky mountain outcrop in Romania. The location, overlooking the city of brasov, was chosen for its strong architectural potential as a site of stability, beauty and spiritual rejuvenation within an otherwise physically taxing landscape. The build was approved by various local institutions in the hopes that the project would help socialize the isolated spot, increasing the number of tourists and hikers drawn to the site.


An international team of 12 — led by architects giovanni wegher and massimo bertoluzza — worked for ten days on the logistically difficult build, allowing the natural demands of the rock face to guide the trajectory of the build and final design. As a company, camposaz’s methodology encourages processes of development and construction to operate in tandem, allowing for a more organic end-result that responds to and evolves from its environment. The team considers the physical and mental labor of creating the shelter a tool of expression, a human response to the innate architecture of the natural landscape.


Straightforward in its use of basic geometries, the wooden face of ‘tampa’ is interrupted by naturally occurring protrusions from the rock face that are welcomed and incorporated into the shelter. The large, multi-level box that defines the structure allows for playful exploration or quiet reflection, blurring definitions of interior and exterior and engaging in what the studio describes as a ‘rhythmic dialogue’ with the surrounding nature. The result is a structure that invites the contemplation of space — natural and man-made — and a curiosity for the places in between.

 

上一篇精彩案例:ICEHOTEL 挪威小冰屋,避暑的首选

下一篇精彩案例:老年人专属的圆顶建筑

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业