59平米,一家四口住的舒舒服服

案例来源:
http://www.designboom.com
所在国家:
日本 
用途:
  • 住宅
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


59平米,一家四口住的舒舒服服


日本神奈川县的设计工作室Muu计划将一栋大房子转变成两栋倾斜式的建筑,名叫带空隙的房子。虽然仅有59平方米,但合理而具创新性的设计使一家四口也能舒适居住。


Muu巧妙地将一个整体的卧室进行分割,形成三个抬高式的平台。最底层是大厅和卧室,第一层是厨房和餐厅,第二层是孩子游乐间和客房,共三个房间,共享一个大厅同时又彼此分隔开。窗户都无限加大,来投射更多的阳光。尖尖的屋顶有效放大了房间的空间感。楼下是彼此分割完整的储藏室。


这套房子北临日本相模湾,海湾清新的空气给这套房子加分不少,除此之外,在设计之初就特意顺风方向建造卧室,海湾风的同行毫无阻隔。房子另外还设有小花园


【原文】


Store muu builds multi-platform family home in Kanagawa, japan


In kanagawa prefecture, japan, design studio store muu has managed to squeeze an entire house into a rather lean space between two existing buildings. Entitled ‘gap house’ the design creates enough room for a family of four to feel comfortably at home on a site of just 59 square meters.


Store muu makes clever use of space in segmenting the combined living area into three elevated platforms: the ground floor, with a hall and living room; the first floor, for the kitchen and dining room; and the second floor, a children’s playroom that also functions as a spare bedroom. The three rooms, while clearly defined, fill and share the interior space, but transition into each other seamlessly. Windows are strategically placed throughout the rooms to maximize light, while high, peaked ceilings boost the design’s sense of buoyancy and rising verticality. Downstairs, the modular layout gives way to more traditionally-segmented bedrooms and storage spaces.


The house faces the nearby Sagami bay and is arranged to receive the area’s natural sea breeze, which flows through the north face of the building. The open-plan alignment of the living space allows for the uninhibited flow of air, energizing the space and dispelling any internal claustrophobia. The irregular shape of the house also makes room for much needed parking space at the front, and a garden at the back.
 

上一篇精彩案例:老年人专属的圆顶建筑

下一篇精彩案例:藤本壮介设计的上海喜马拉雅大厦

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»