只开放6个月的树屋套房,简约不简单

案例来源:
http://www.designboom.com
所在国家:
墨西哥 
用途:
  • 营地
  • 旅游
结构:

案例详情:

【介绍】


只开放6个月的树屋套房,简约不简单


Deture Culsign设计公司在墨西哥juluchuca建造了一栋树屋套房,旁边是竞争高档的海滩酒店。这栋圆柱形的树屋的底部是用竹子搭建的支架,有拔高的作用,使树屋底部与顶部到天蓬的距离保持一致。树屋总面积为65平方米,一年中对外开放持续六个月。


树屋的底层用作客厅和浴室,顶层是休息区。设计师把树屋与周围环境结合在一起,坚持树屋成为增色、点睛的部分而绝非简单补充,因此,无论室内设计还是室外的环境都在视觉上融为一体,极具美感。树屋屋顶选用橡木和粘土混合材料,休息室和浴室的天花板都是用具有纹理效果的木头打造,而当地产的木材可以用作室内墙面,连水槽都是用精雕细琢的石头制造的。浴室的防滑地面都是手工打造的鹅卵石,它的屋顶进行了特别的设计,使游客在沐浴时有一种置身世外的感觉。整个树屋水资源都是可循环的,所有生活用电都是用太阳能板产生的。


崇尚自然简约的设计理念,抛去一切繁琐复杂。当地木材打造的家具与室外环境交相呼应。透过树屋的窗户就可以望见郁郁葱葱的植被、树林。为保证树屋内部的安静,在卧室内部还架起了舒服的吊床,给疲惫的游客一处静谧惬意的休息区。


【原文】


Deture Culsign builds cabin for curious eco-travelers in Juluchuca, Mexico


Deture Culsign have constructed a luxury wooden ‘treehouse suite’, located on the beach of a sustainable boutique hotel in juluchuca, Mexico. The eco-friendly cabin — crafted in the shape of a large cylinder — is elevated off the forest floor by a series of bamboo supports, allowing the interior to float equidistant between the canopy above and the beach below. The design, which covers a total of 65 square meters, was conceived, created and open for guests within six months.


Deture Culsign’s cabin is comprised of an open-air lower-level which houses the living space and bathroom, and an upper-level perch for the sleeping area. In conceptualizing the space, the studio envisioned a residence that would function as an extension of the surrounding landscape, rather than an addition. The result is a style that blurs interior and exterior, borrowing materials and aesthetics from the natural world. The villa’s palm-tree-pierced clay tile roof and exposed wood beams provide a textural ceiling for the lounge and bathroom. Locally sourced wood is used to surface the interior’s countertops the sink is made from carved stone. In the shower, the graphic floor is created from hand laid pebbles and the roof is intentionally carved back so showering can be experienced as if outdoors, revealing palm trees by day and a blanket of stars by night. The cabin’s water supply is completely recycled, and is heated by solar panels which also provide electricity.


Any superfluous elements are removed from the design to deliver an all natural, immersive retreat. Minimal, locally made furnishings allow for unobstructed views of the surrounding landscape through the apertures on either end of the cylinder. The body of the cabin itself is scattered with small, wooden window hatches for peeking into the surrounding foliage and to support passive cooling. Just in case the villa wasn’t tranquil enough, a square floor-hammock has been installed into the floor of the bedroom, enabling impassioned eco-travelers and curious explorers alike to hang loose at the end of a long day’s journey.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业