智利离网型诊所利用可再生能源进行医疗服务

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
智利 
用途:
  • 办公
  • 营地

案例详情:

【介绍】


智利离网型诊所利用可再生能源进行医疗服务


卡莱塔埃尔绍塞是一个偏远而美丽的渔村,这片安静、贫困的土地每隔30天才能获得医疗救助。为了帮助出诊的医生,SAA为这个小渔村设计了一个小型诊所,偏僻的位置,没有现成的饮用水和电力,使得这项任务异常艰巨。因此,建筑装上了太阳能板,并使用了预制装配模式,建造过程仅耗时7天。


这个诊所面积为25平米,位于弗雷豪尔赫国家公园北面,坐落在突出的岩石上,俯瞰大海。诊所整体架空,由互相连接的两部分组成,构成一个拗折结构。一半空间用作候诊室和医疗室,除几个方形透明小窗户外,整体不透明,保证了私密性。而另一半空间一侧完全开放,构成一个平台。诊所朝向海洋的立面安装了板条状黑色太阳能屏。


建筑师说,“现场布局能够实现与海洋的连接,而且能够和现有房屋互相呼应,并且这样一个尺寸,从海岸看过来,能够成为当地风景的一项元素。”这个诊所的支持设施包括能够为照明和充电设备提供电源的光伏板,以及水箱、排水管和小储存空间。诊所的简单设计易于拆卸和重新安装。


【原文】


Off-grid clinic uses renewable energy to support health services in Chile


The quiet coastal enclave of Caleta El Sauce is as beautiful as it is remote, which means the sleepy fishing village only receives regular medical assistance every 30 days. To assist visiting doctors, SAA arquitectura + territorio designed a small health clinic for the community—a rather difficult task given the hard-to-reach location and absence of readily available potable water and electricity. Thus the building was equipped with solar panels and prefabricated offsite to reduce construction time to just seven days.


The 25-square-meter Rural Health Clinic sits on a rocky ledge overlooking the ocean in Ovalle, north of Fray Jorge National Park. Elevated off the ground, the kinked prefabricated structure comprises two main volumes connected together at an angle. One half of the building houses a waiting room and medical room and is mostly opaque, save for a few small square windows, to preserve privacy. In contrast, the other half of the building is completely open on one side and functions as a terrace. A slatted black solar screen was installed on the ocean-facing facade of the building.


“Site layout was determined in relation to achieving a connection with the sea, while also generating connectivity with existing homes, but which, given its scale, was capable of projecting itself toward the coast as just another element of the landscape,” write the architects. A support shed for the rural health clinic includes photovoltaic panels that power lighting and charging equipment, a water tank and drain, as well as a small storage space. The clinic’s simple design is conducive to easy disassembly and relocation.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»