回归自然的慢生活居所

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
澳大利亚 
用途:
  • 住宅
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


回归自然的慢生活居所


澳大利亚巴纳林的一处避风港能让你远离现代生活的喧嚣。这处居所由墨尔本布郎奇建筑工作室设计,兼具工作室和居住功能,特意使用的低科技美学,强调了室内、外的联系。简单而别致的居所特别灵活,似乎能够适合无尽的用途。


客户在设计一开始就把灵活性放在首位,要求空间在这一刻还是空无一物,下一刻就能够变得琳琅满目,能够在空无一物的无限可能性和全功能私密空间之间毫不费力的切换。因此,巴纳林居所具有大片的开阔空间,位于墙体中的墨菲隐壁床、桌,能够在需要的时候折叠进去。储物空间也隐藏在墙体中,避免杂物干扰。定制的陈设能够方便地用手折起或展开,便于正念。


巴纳林居所还带有厨房、书房和浴室。北面墙体全部为玻璃,用于自然采光,也便于欣赏屋外的池塘景色。北面玻璃墙前面是下沉式沙发床,铺上胶合板箱,就能获得更大的地板空间。


【原文】


Reconnect with nature in this gorgeous retreat built for slow living


A safe haven from the frantic pace of modern life has popped up in the Australian town of Balnarring. Melbourne-based Branch Studio Architects designed this lovely modern studio and retreat with a deliberately low-tech aesthetic that emphasizes connection with the outdoors. The simple yet chic home is extremely flexible and can adapt to a seemingly limitless number of uses.


The client prioritized flexibility early on in the design process, requiring “a space that could be nothing one minute and everything the next, required to regularly and effortlessly switch between an empty nondescript shell of limitless possibilities to a fully functioning private residence.” Thus the Balnarring Retreat features a large open-plan space where furniture, such as the Murphy bed and desk, are built into the walls and can be folded down when needed. Storage is also hidden away in the walls to minimize clutter. The custom furnishings are made to be folded and unfolded by hand to promote mindfulness.


The Balnarring Retreat also houses a kitchen, a study, and a bathroom. The north wall is fully glazed to let in natural light and frame views of the pond. The space immediately in front of the glazed north wall is a sunken ‘day bed’ that can be filled in with plywood boxes when extra floorspace is needed.
 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业