山顶的木结构餐厅,犹如沿山生长的垂木

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
意大利 
用途:
  • 旅游
  • 商业
结构:

案例详情:

【介绍】


山顶的木结构餐厅,犹如沿山生长的垂木


意大利多罗米蒂的起伏山脉中隐藏着一座小木屋,这座紧邻着一座缆车站的木屋有着优美的曲线“身躯”,内部容纳了一家餐厅。木屋的平面形态仿佛一根分叉的树干,三根树枝分别面对着远处三座山脉,分叉端头一整面的玻璃将山景收入室内。它与周围山景互为衬托,如此和谐地融入到连绵山脉中,看起来像生长在山上的一颗倾斜的树。建筑师Pavol Mikolajcak独创心意的设计让来慕名观光旅游的人流连忘返。


这栋悬臂式建筑从山中毫无前兆地突出出来,虽然有些突兀,却为游客提供了欣赏壮丽山景的绝佳观测位置。凸出的三翼与周围景致竟和谐完美地搭配在一起。设计师为了与当地特色建筑相匹配,特意把屋顶设计成人字形。


室内的装潢设计极具现代感,奢华而稳重。玻璃墙面,分开的屋顶营造了一种现代居室的感觉。


这栋别墅正好坐落在多罗米蒂山脉的缆车站,游客可以在外出观光后直接回到餐厅用餐,或者到酒吧小酌一番。室内面积宽敞,开一个大派对也不成问题。


小别墅全部是木建筑,室内和房屋架构部分是云杉木,墙面是落叶松木,家具均为橡木。建筑在2015年完工,如今已对公众开放。


【原文】


Stunning wooden Oberholz Mountain Hut branches out of the mountainside like a fallen tree


Nestled among Italy’s Dolomites rests a stunning new retreat designed by Peter Pichler Architecture and architect Pavol Mikolajcak. The Oberholz Mountain Hut takes cues from the landscape, fitting into the surrounding natural beauty like a fallen tree. One glance at these photographs will leave you yearning to jump on a plane to Italy to explore the gorgeous wooden restaurant.


The cantilevered building sprawls out from the mountain, providing visitors with breathtaking views. Three wings span out from one structure like three tree branches, “creating a symbiosis with the landscape,” in the words of Peter Pichler Architecture. The sloping roofs offer a nod to local hut design.


Meanwhile the interior, featuring a picturesque restaurant, is sleek and modern. Each wing ends in a massive glass facade facing peaks to the southwest. Branching roofs along with the interior design express “a new and contemporary interpretation of the classic mountain hut.”


The Oberholz Mountain Hut is situated right next to a cable station at the Obereggen Ski Resort, so visitors can hit the ski slopes and then return to the hut for a meal in the intimate dining space or a drink in the cozy bar near the entrance. The stunning interior is matched by a spacious outdoor terrace filled with more tables for dining and relaxing.


The hut is entirely constructed with wood, according to Peter Pichler Architecture. Peter Pichler and Pavol Mikolajcak designed the Oberholz Mountain Hut after winning a 2015 competition. The restaurant is now open to visitors.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»