唐山古刹,自然与建筑的和谐之美

案例来源:
http://中国
所在国家:
http://inhabitat.com/buried-buddhist-shrine-unites 
用途:
  • 营地
  • 展示

案例详情:

【介绍】


唐山古刹,自然与建筑的和谐之美


沿着唐山美丽的海边,有一座炎魔的林海中的古刹,这座佛教古寺成为众多僧人信徒冥想诵经的圣地。随着地理环境的改变和特殊的设计,古刹低于地平面以下。俯瞰古刹,布局就像是以中央大厅为中心分散出各个分节,成为不同的房间,有冥想室,有走廊,有茶室,还有卫生间。


设计工作师表示古刹的建造思路是遵循建筑与自然的密切关系,因为敬畏自然,所以减少建筑的分量而突出自然的神圣。只有这样的设计,才能把古刹真正打造成一个同自然融为一体的圣地。


混凝土建筑外表嵌入了松木的线条,室内陈设均为深灰色调,与混凝土和水磨石地板相搭配。古刹的窗户很大,能接收最大程度的光照,视野良好。室内种植的竹子自然地成为各个房间的间隔。


【原文】


Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony


Located in the outskirts of Tangshan by the riverbank, the Buddhist shrine serves as a space for meditation and contemplation. The concrete building is mostly buried underground and is embedded between seven mature trees. The shrine’s various rooms splay out like branches from a large central space and include the entrance, meditation room, tea room, living room, and bathroom.


“The design started from the connection between the building and nature and adopts the method of earthing to hide the building under the earth mound while presenting the divine temperament of nature with flowing interior space,” said Arch Studio. “A place with power of perception where trees, water, Buddha and human coexist is thus created.”


The concrete surfaces are textured with the natural grain patterns from the pine formwork. Furnishings are constructed from gray-toned timber to match the concrete walls while the smooth terrazzo interior flooring contrasts with the outdoor white gravel. Skylights and large windows let in natural light and framed views. Courtyards with trees and bamboo punctuate the building.

 

上一篇精彩案例:齐云山的梦幻自由树屋

下一篇精彩案例: 挪威野生驯鹿观赏中心

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»