挪威野生驯鹿观赏中心

案例来源:
http://inhabitat.com
案例标签:
所在国家:
挪威 
用途:
  • 营地
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


挪威野生驯鹿观赏中心


众所周知,挪威的美在壮阔的峡湾,越过海湾直达挪威内陆地区却也有一番不一样但同样迷人的景色。建筑设计公司Snøhetta特意选址挪威的多夫勒高原,在这里建造了一栋集成式建筑。看起来似乎是一项大修大建的工程,却在精细的设计和维护下不对当地自然风光构成丝毫的危害。更为人称道得就是这里与自然合为一体,那边是一群麝牛,这边是聪明的北极狐,远处还有一群驯鹿。植被丰富,蜿蜒河道点缀其间。这套集成式房屋是用钢做基本架构,玻璃幕墙,木头骨架,宛如一个地形图。


挪威野生驯鹿中心还把这栋建筑指定为观赏当地驯鹿的唯一场地。其实Snøhetta也是最早从挪威国家旅游路线项目中得到启示,为了更好地保护野生珍贵动植物,国家将会加大对动植物保护所的建设。木头骨架与自然融合但是结实度不够,而在周围加固钢架构就有效保护建筑不受自然或其他破坏。


这栋建筑的纯实木墙面嵌在内部,建筑师把砍伐的大段木头横梁架在数控机床上,有效加固墙面。这些25平方厘米横截面的横梁堆叠一起加固木架,保证了房子外表的波纹效果。从外表看起来有一种剥离破坏的残破感。内部突出的一角安置了悬挂式的壁炉,外部相对也有一个。


【原文】


Snøhetta’s Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion was Inspired by the Robust Landscape

Norway is perhaps best known for its coastal fjords , but the northern landscape has much to offer in its interior as well. Architecture firm Snøhetta took the opportunity to design a robust but low-impact building for visitors to immerse themselves in the Dovre Mountain plateau, home to musk oxen, arctic foxes and reindeer herds which roam amid a rich variety of plants and killer views. The pavilion is elemental in its use of a steel skin, glass walls and an extraordinary wood core which reads almost like a topographical map.


The pavilion was commissioned by the Norwegian Wild Reindeer Foundation to allow visitors to behold the range of the reindeer. Snøhetta’s design for the center may have taken a cue from the Norwegian National Tourist Routes Project, which placed a series of Architectural refuges throughout the country. The pavilion is designed to withstand the harsh elements with a steel encasing protecting its wooden core. A bank of windows overlooks the Snøhetta Mountain from Tverrfjellet, a plateau at the elevation of 1,200 meters.


The mythical landscape is reflected in part by a tremendous wooden wall inserted into the core of the pavilion. The robust organic quality of the wall was achieved by cutting large wooden beams on a CNC machine. The 25 cm square beams were then stacked and secured with wooden pegs to create the undulating effect. The wall looks as though it is deeply weathered, eroded by eons of wind and water. A bump out provides seating next to a suspended indoor fireplace, and the exterior has a similar seating arrangement.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»