极致诱惑的芬兰林中小树屋

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
芬兰 
用途:
  • 营地
  • 旅游
结构:

案例详情:

【介绍】


极致诱惑的芬兰林中小树屋


也许,这样仙境般的林中小屋,才是我们对野奢酒店最终极的追求。这个项目是由芬兰设计公司Studio Puisto于2016年完成的北极树屋酒店,位于芬兰的罗瓦涅米,设计灵感源自于北欧的人文地理,整个酒店的设计以旅行者的体验为主题,也可以说这是一个极具自然诱惑的旅行目的地,建筑师将地理环境融入于设计中,北极光、雪色浪漫及自然丛林是这里的主要特色。


为了让所有客人观赏北极光,酒店的客房建筑采用背山观景的朝向,外表覆盖一层厚厚的松木,让建筑很好地融入自然环境中。在寒冷的北欧,设计风格以自然简约为主,大部分的建筑都是以木材来搭建。在冬天,木材的屋顶,覆盖一层厚厚的雪,仿佛仙境一般。


酒店总共有32间套房,为了尽可能减少对环境的破坏,所有的房屋都安置在支柱之上,每间套房都由2个部分组成:舒适的起居空间,内有温暖浴室,另一部分则是厨房和客厅。
在北极树屋酒店的设计中,为了观景的视野达到最大的角度,特意设计了落地的玻璃窗,极简的设计展现出设计师对人与自然的关怀.


在酒店的设计中,环保这一元素占据了很大的比重,松木的外墙让整个建筑更亲近自然,绿色屋顶也有雨水采集的功效.酒店的主体结构都在工厂预制而成,这样很大程度降低了现场施工的风险和难度。


在夏天,酒店外是一片青翠的森林,凉风习习、疏影婆娑让旅行多了几分诗意。一个个的单独小木屋,全是组装好后运到山上,用柱子固定,可以避免了施工对自然环境的破坏。夜晚,整个酒店就像在入夜的一盏盏灯笼,为客人点亮回家的道路,又如点点星光,在森林的海洋里徜徉。


茂密的树林中,几栋树屋,凉风阵阵的吹过。让你融入进这诗意的丛林之中。酒店配有独立的餐厅,提供芬兰特色的美食。设计采用简约的风格,地面、墙面及天花全是木板。自然丛林里的阳光也格外唯美,充满生机,疏影婆娑,谁说这不是最美的户外体验呢。此情此景,人生无憾!


【原文】


Lose yourself in Arctic beauty at Finland’s charming TreeHouse Hotel


Santa’s home base in the Arctic Circle has a new, uniquely crafted hotel that’ll let you watch the Northern Lights from the comfort of a cozy room. Studio Puisto designed the recently opened Arctic TreeHouse Hotel that comprises a series of elevated, treehouse-like rooms in Rovaniemi, Finland. Designed to immerse visitors in nature and arctic mysticism, the shingle-covered units offer a nest-like space that blends into the surrounding landscape.


The Arctic TreeHouse Hotel comprises 32 units elevated on black stilts to minimize site impact. Carefully sited to optimize views, the units are organized in pairs that function as combinable halves with one housing the bedroom and bathroom and the other containing a kitchenette and living room. Each unit features a glazed end wall positioned for the unobstructed views of nature.


Environmental-friendly design played a large part in the design of the timber buildings, from its pine shingle-clad appearance to the use of natural materials. Green roofs top the units for stormwater management. Timber was predominately used for the facade and the interior. The units were prefabricated offsite to minimize material waste and site disturbance.


At night the units light up like softly glowing lanterns, however, outdoor light pollution is kept to a minimum to preserve the “true wilderness experience” and viewing opportunities for the Northern Lights. “The inspiration for the accommodation concept — set on a steep natural slope — came from Nordic nature and culture as well as the magical world of SantaPark,” write the architects. “A vision started to form: small individual accommodation buildings set in nature, their spirit highlighting characteristics of the area and creating an optimal setting for experiencing both nature and arctic mysticism.”

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»