与自然共鸣的奥斯汀船屋

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
美国 
用途:
  • 住宅
  • 展示
结构:

案例详情:

【介绍】


与自然共鸣的奥斯汀船屋


美国德克萨斯州奥斯汀建筑设计公司Andersson-Wise新推出了一款船屋,主打的宣传口号如下:从自然分解物中诞生的。这栋屋子毗邻奥斯汀湖,一共有两层,纯木打造。各地收集来的二次利用的材料用在其中,一下子就能感受各地不同的资源特色。


两层的船屋共计2563平方英尺,一层是大厅和吧台,二层是居住区。钢结构被架起来,间隔留出足够的空间用来采光。这栋船屋也是主打空间感,不同的房间用拉门隔开,所以丝毫不觉得狭窄闭塞。阳台也安装有可移动的屋顶,因此这块地方也能被用作跳水甲板。


建材中有不同的木料,所以住在这里的乐趣之一就是欣赏不同国度的资源特色,像是来自印度木材建成的景致小门。整个街道充满了自然风情,似乎是回归大自然的体验。


【原文】


Dreamy summer retreat built of salvaged materials sends eclectic vibes in Austin


Austin-based Andersson-Wise Architects designed a unique boathouse that blends into its surroundings and, according to the firm, “appears softly in a state of natural decomposition.” Set on the shore of Lake Austin, the Bunny Run Boat Dock is a breezy two-story building constructed from different species of wood for textured effect. Reclaimed materials hailing from different regions of the world punctuate the interior and give the boathouse an electric and worldly vibe.


The 2,563-square-foot Bunny Run Boat Dock features two boat slips on the ground level and an outdoor bar and living area on the upper level. The steel frame superstructure is clad in vertically oriented cedar planks irregularly spaced to allow for views and natural light. The sense of openness and connection with the outdoors is a theme throughout the design, with only a few moveable screens dividing the living spaces from the landscape. The railing that wraps around the terrace, for instance, can be removed so the space can be used as a diving platform.


Different timber species were used in the construction, from the cedar patchwork cladding and interior cedar boards to the Douglas fir ceiling and sinker cypress flooring. The summer retreat’s fun and eclectic atmosphere comes from the selection of reclaimed materials that add texture and color. “The architectural palette is complemented by several reclaimed items: antique doors from India, a timeworn butcher block from England and a steel structure that weathers naturally,” the architects said to Dezeen. “The experience is intended to be an inviting homage to the beautiful climate and setting – a place to become connected to and surrounded by nature.”

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业