全方位无死角的纯白云杉小屋

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
芬兰 
用途:
  • 展示
  • 旅游
结构:

案例详情:

【介绍】


全方位无死角的纯白云杉小屋


芬兰首都赫尔辛基的一家建筑设计公司Mer Arkkitehdit在雪山的山崖边上建造了一栋纯白色云杉小屋,可以全方位无死角俯瞰海湾美景。这款复合型小别墅内部全部是现代化设计,住的舒服,住的舒心。


风雪之家面积共210平米,位于芬兰最著名的别墅区的中心。最具代表性的特征就是她特有的19世纪原木色,锌版屋顶,云杉木外墙。


风雪之家的底层嵌入岩石中,整个别墅和沙滩在同一平面。访客们由一个狭长的门厅进入,门厅的一侧是大面落地窗,面向显露出的岩石基地。在底层的最尾端是一个两面墙都直接以岩石表面呈现的房间,被用作藏酒窖。楼梯上铺了地毯引导人们走向主要楼层。风雪之家是为一对老夫妇设计的住宅,因此别墅设有电梯及无障碍浴室。主要楼层专注于光线、景色及流动空间的设计。建筑选取的角度与室外岩石的自然形状保持一致,同时保证在屋内得以欣赏绝佳的海景。


别墅的外立面以云杉木板覆盖,表面仿照周围的19世纪别墅涂上传统的亚麻籽油。底层的屋顶被作为木质的露台,有一部分以绿植覆盖。镀锌屋顶与海岸边天空的色调融为一体。


【原文】


Enviable cabin with coastal views dramatically cuts into bedrock


If you want a tasteful home with a sense of drama, you’ll love this spruce-clad cabin. Helsinki-based studio Mer Arkkitehdit set this white minimalist home into a rocky cliff that overlooks sublime coastal views in multiple directions. In addition to stunning landscape vistas, the compact Stormvillan home features a beautiful contemporary interior carefully furnished for a clean, modern, and cozy character.


Located in Hanko, Finland, the 210-square-meter Stormvillan is set at the heart of the historic villa district characterized by grand wooden villas leftover from the late 19th century. Topped with a zinc roof, the new-build project echoes the local vernacular with its spruce cladding painted with traditional linseed oil paint similar to its surrounding predecessors.


Unlike its historic neighbors, Stormvillan cuts deep into the rocky terrain on which it sits, submerging its basement level below ground. The aboveground Y-shaped main floor opens up in three directions, each optimized for views and to fit the natural shape of the rock. The living room faces the sea, the lounge looks west for sunsets across the dining terrace, and the master bedroom frames storm-swept junipers and pine trees. Large glazed walls are also used on the ground floor to reveal bare bedrock, a sharp contrast to the smooth white-painted interior.


The large glazed openings illuminate the open-plan interior with natural light. Light-colored untreated wood complements the almost all-white interior. The ground floor and the main floor are connected via a carpet-clad staircase, as well as an elevator to accommodate the clients, an elderly couple. The roof of the ground floor level doubles as a wood terrace partially covered with a green roof.

 

上一篇精彩案例:拉脱维亚豪华野营房

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

优秀的团队正在使用集成汇产品驱动增长

了解他们的使用情况»