完全由可回收材料搭建的墨尔本花园公寓

案例来源:
http://inhabitat.com
案例标签:
所在国家:
墨西哥 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

【介绍】


完全由可回收材料搭建的墨尔本花园公寓


建筑设计团队tenfiftyfive在墨尔本设计了一处花园式公寓,以绿色环保,亲近自然为核心,讲究住宅的可持续性。公寓外观夺人眼球,引人驻足,外墙全部是木材包裹。住宅美在外,内部也是靠节能取胜,回收废弃的一些物品都成为能量的来源。


其实花园公寓是作为原有一处历史住宅的延伸扩展。箱体公寓底层是悬臂式的,金属黑铁窗做自然的间隔,与原木色外墙色彩搭配。室内光线充足,围栏又提供了隐私性。


底层是一个很宽敞的客厅,大厨房和餐厅。卧室位于楼上。不仅室外由木材包装,室内也呈现原木色调,值得一提的是室内的木头天花板,家具,楼梯都是当地循环取材。


厨房的红砖也是室外花园步道的用料,还是厨房大理石平台的的支撑。餐厅一面绿植墙自然为阳光的直射铺路。室内的混凝土地板是具有液体循环加热功能的,自然为室内提供热量。


【原文】


Gorgeous modern home makes stunning use of recycled and salvaged materials


Architecture studio tenfiftyfive paired modern luxury with sustainable and nature-centric design in their design of this gorgeous house extension in Melbourne. Named the Park House, this Instagram-worthy dwelling is built around two mature gumtrees and clad in timber to blend into the surroundings. More than just a pretty picture, this stylish abode also boasts energy-efficient principles as well as a natural-materials palette largely foraged from recycled and salvaged items.


Completed as an extension to an old heritage house, the Park House sports a sleek modern facade with simple, clean lines and a strong attention to detail. The boxy, top-heavy structure features a cantilevered first floor punctuated by protruding black steel windows that contrast beautifully with the timber facade. Full-height glazing wraps around the ground floor to let in an abundance of natural light and blur the lines between indoor and outdoor living. Fencing along the lot provides privacy.


A large open-plan living room with a kitchen and dining area dominates the ground floor, while bedrooms are placed in the more closed-off upper floor. The use of timber is continued inside the home, where it can be seen in an exposed recycled wood ceiling in the living space as well as in the furnishings, stairway, and feature wall support built from old Oregon rafter.


Some of the red brick used on the kitchen wall was recycled from garden paving and is complemented by a Statuario marble countertop. A green wall above the windows in the dining area adds a splash of nature indoors. Concrete floors with in-built hydronic heating provide thermal comfort as well as a noise barrier between floors.

 

上一篇精彩案例:坂茂为2万名无家可归的肯尼亚难民建造家园

下一篇精彩案例:贝壳屋

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业