森林与房子的有机结合,重塑建筑与自然的关系

案例来源:
http://inhabitat.com
案例标签:
所在国家:
捷克 
用途:
  • 住宅
结构:

案例详情:

【介绍】


森林与房子的有机结合,重塑建筑与自然的关系


捷克建筑事务所kaa运用传统的建材和技艺,重塑了郊外一所简陋的房屋。把它修葺出了浓浓的复古风,绝对是周末度假的好去处。房屋外表呈深灰棕色,可以让它很自然的融入到周围环境中,开辟出一条极简的乡村生活之路。


建筑师最大可能地保留了建筑的原始风貌,把重点放在了如何对内部空间的改造,好打开一条通向花园的道路,让自然光照射进屋内。他们推倒了原来的门厅,重新规划入口区域,只留下了中心的承重墙以及楼梯。这样一来,可以添加进不少的现代元素,还能与花园通道再次连接。


一扇扇长条形的窗户,横穿了整个房屋的立面,不光提供了足够的自然光,还能欣赏周围的斑驳树影。与之相同的,顶部阁楼也采用了同样的窗户。此外,房屋正门和花园小径间的高度差,可以用假山来解决。


【原文】


House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings


Architecture firm kaa-studio used classic building materials and techniques to reconstruct a simple suburban house in Czech Republic and revamp it as a retro-styled weekend getaway. With its dark grey-brown facade, the House by the Forest blends into its natural surroundings and channels the simplicity of rural living.


The architects preserved as much as possible of the original structure and focused on reorganizing its interior to open it up towards the garden and bring natural light inside. They decided to demolish the original vestibule, reorganize the entrance area and only keep the central supporting wall and the staircase on the ground floor. This allowed a more contemporary layout of the living space and reintroduced the connection to the main garden.


A strip of window was made across the entire width of the building in order to provide natural lighting and views of the neighboring forest. Similarly, a strip of large roof windows brightened the attic. The height difference between the main entrance and access to the garden was solved using field banks/green hills reinforced with rough stone.

 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业